Теракти 11 вересня призвели до спалаху ракових захворювань у США

Теракти 11 вересня призвели до спалаху ракових захворювань у США

Фото: Getty Images

Протягом останніх 3 років кількість хворих невпинно зростає.

Станом на 30 червня налічується понад 5 400 хворих на рак внаслідок терактів 11 вересня 2001 року, повідомляє CNN з посиланням на дані Центрів з контролю і профілактики захворювань Програми охорони здоров'я Всесвітнього торговельного центру.

За інформацією центрів, 5 441 людина приєдналася до федеральної програми охорони здоров'я, що передбачає медичне обслуговування, нагляд і лікування постраждалим від нападів 11 вересня.

Зокрема, 4 692 - є працівниками аварійно-рятувальних служб, волонтерами і тп., які допомагали в ліквідації наслідків нападів на Всесвітній торговельний центр, Пентагон і місця катастрофи в штаті Пенсільванія, 749 - люди, які жили, працювали або ходили в школу неподалік від Всесвітнього торговельного центру 11 вересня або в наступні місяці.

Майже половина онкохворих - люди віком від 55 до 64 років. Багато діагнозів, як вважають науковці, є результатами впливу канцерогенів і забруднювальних речовин після нападів.

Нагадаємо, Іран має заплатити більше 10 млрд компенсации жертвам терактів 11 вересня. Під час терактів 11 вересня 2001 року у США терористи захопили чотири літаки, два з яких знесли вежі Всесвітнього торговельного центру у Нью-Йорку, один - пошкодив будівлю Пентагону, а ще один - впав у штаті Пенсильванія. Тоді загинуло 2 977 людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація