У США повідомили, що Туреччина і Ірак погодили спільний наступ на Мосул

У США повідомили, що Туреччина і Ірак погодили спільний наступ на Мосул

Фото: Reuters

Наступ на Мосул, який почався 17 жовтня, як очікується, стане найбільшим боєм в Іраку з часів вторгнення США в 2003 році.

Міністр оборони США Еш Картер повідомив про те, що Туреччина і Ірак досягнули угоди, що, можливо, дозволить Туреччині взяти участь у військовій кампанії зі звільнення від ІД іракського міста Мосул.

Про це пише Reuters.

"Я думаю, що угоду в принципі досягнуто, але зараз ми підійшли до практичних питань, над якими ми зараз і працюємо", - заявив Картер.

Операцію зі звільнення міста іракські сили почали ще в березні. Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді пообіцяв повернути місто іракцям до кінця нинішнього року. У серпні урядові сили Іраку звільнили містечко Каяра, що й відкрило шлях до Мосулу.

Військово-повітряні сили Іраку в ніч на 16 жовтня скинули листівки на захоплений бойовиками "ІД" Мосул. Таким чином вони попередили місцевих мешканців про майбутній штурм. Людей просили не панікувати і залишатися у своїх будинках, а також не відвідувати деякі міські райони.

А вже в ніч на 17 жовтня прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді повідомив про початок операції зі звільнення Мосула від терористичної організації ДАІШ, або "ІГО" разом з міжнародною коаліцією.

США оголосили кількість заручників у так званій столиці "Ісламської держави"

США оголосили кількість заручників у так званій столиці "Ісламської держави"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація