У США Сенат провалив розширення повноважень ФБР після кривавої стрілянини в Орландо

У США Сенат провалив розширення повноважень ФБР після кривавої стрілянини в Орландо

Фото: Reuters

Дискусії в Сенаті Конгресу США про необхідність посилення заходів безпеки загострились після розстрілу відвідувачів гей-клубу в Орландо.

Сенат Конгресу США відхилив пропозиції республіканців щодо розширення повноважень Федерального бюро розслідувань у сфері нагляду після стрілянини в нічному клубі в Орландо.

Про це пише Reuters.

Поправки передбачали розширення доступу до інформації, яку ФБР могло б запитувати без ордера у комунікаційних компаній. ФБР пропонувалося дозволити частіше використовувати листи з вимогою про розкриття персональної конфіденційної інформації, які фактично замінюють собою ордер.

Прийняття поправок дозволило б агентам також отримати доступ до електронного листування та інформації про сайти, які відвідували підозрювані.

Противники ініціативи заявляли, що прийняття поправок поставить під загрозу громадянські свободи.

Нагадаємо, 12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався в клуб Pulse, де влаштовує вечірки ЛГБТ-спільнота, і відкрив стрілянину. Жертвами інциденту стали 50 осіб (включаючи терориста), ще 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Вбивця був ліквідований під час перестрілки зі спецназівцями. Він був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін. За непідтвердженими даними, його батьки – вихідці з Афганістану.

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб терактом. Стрілянина в орландском клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США і другим найбільшим терактом 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида ввели надзвичайний стан.

Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і поклявся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність криваву стрілянину в гей-клубі в Орландо.

Дружина стрільця із Орландо каже, що намагалася відмовити чоловіка від його планів

Дружина стрільця із Орландо каже, що намагалася відмовити чоловіка від його планів

Повʼязані теми:

Наступна публікація