У США син російського депутата викрадав дані кредитних карток

У США син російського депутата викрадав дані кредитних карток

Фото: Getty Images

Хакер завдав збитків на 160 мільйонів доларів.

Суд штату Сієтл визнав сина російського депутата Валерія Селезньова - Романа винним у зламі комп'ютерних систем, повідомляє Reuters.

Так, Роман протягом чотирьох років викрадав дані кредитних карток клієнтів американських компаній через втручання в їх комп'ютерні системі. Усю вкрадену інформацію він продавав на чорному ринку, завдавши 3700 підприємцям збитків на 160 млн дол.

Своєю чергою, адвокат хакера Джон Генрі Браун має намір подавати апеляцію на рішення суду, вважаючи затримання свого клієнта та злам правоохоронцями його персонального комп'ютера неправомірними.

Видання зазначає, що перед висуненням мешканцю Владивостока Селезньову підозри, у США упродовж 10 років проводили розслідування. Його було заарештовано у 2014 році на Мальдівах. Росія тоді назвала це "викраденням".

Раніше повідомляли, що у Польщі затримали українця, якого називають найвідомішим у світі онлайн-піратом. Артема Вауліна - власника  одного з найвідвідуваніших торрент-трекерів - підозрюють у порушенні авторських прав США на 1 млрд доларів.

Українському хакерові Артему Вауліну загрожує до 20 років в'язниці США

Українському хакерові Артему Вауліну загрожує до 20 років в'язниці США

Повʼязані теми:

Наступна публікація