У США сміттяра-вбивцю засудили до смертної кари

У США сміттяра-вбивцю засудили до смертної кари

Фото: Getty Images

Смертний вирок виніс суд присяжних.

63-річний колишній сміттяр з Лос-Анджелеса визнаний судом винним у серії вбивств і засуджений до смертної кари.

Як постановив суд, Лонні Девід Франклін-молодший на прізвисько "Grim Sleeper" ("Похмурий сплячий" - ред) винен у вбивстві дев'яти жінок і 15-річної дівчинки.

Більшість жертв були чорношкірими жінками. Перше вбивство, як визнав суд, Франклін здійснив у 1985 році, коли в місті було популярним споживання крек-кокаїну. Його першими жертвами були наркозалежні. Для вбивства він використовував або вогнепальну зброю, або душив жертв.

У 1988 році одна з жертв Франкліна, в яку він вистрелив, потім зґвалтував і виштовхнув на ходу з машини, вижила. Після цього інциденту він протягом 14 років нікого не вбивав.

Впіймали серійного вбивцю під час розслідуванні його останнього злочину, вчиненого в 2007 році. На тілі жертви виявили сліди ДНК, схожої на ДНК сина Франкліна, який перебував в ув'язненні. Після цього була проведена операція, в ході якої слідчі отримали генетичний матеріал самого Франкліна. Переодягнений співробітником піцерії поліцейський обслуговував вбивцю за столом під час вечірки. Аналіз слини з залишків піци і ДНК зі столових приладів, які використовував вбивця, допомогли сформувати доказову базу справи.

Смертний вирок виніс суд присяжних.

Нагадаємо, що раніше 30-річний педофіл Річард Хакл, якого назвали найжахливішим педофілом Великобританії, отримав 22 довічних термінів позбавлення волі за розбещення неповнолітніх. Його жертвами стали близько 191 дітей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація