У США спецслужби попередили про можливі хакерські атаки на виборах

У США спецслужби попередили про можливі хакерські атаки на виборах

Фото: Getty Images

Але правоохоронці впевнені, що хакери не зможуть порушити цілісність виборчої системи.

Фото: Getty Images
Міністерство внутрішньої безпеки США попередило про ймовірність хакерських атак на електоральну систему в день голосувань на виборах президента країни, що може внести певний хаос у виборчу систему.

Про це пише The Hill.

Але правоохоронці мають впевненість, що хакери не зможуть порушити цілісність виборчої системи. Мовляв, маніпуляції з офіційним підрахунком голосів буде практично неможливо здійснити у великих масштабах, бо автомати для голосування самі по собі не підключені до Інтернету, крім того американська виборча система складається з тисяч незалежних установ.

Але хакери потенційно можуть проникнути в інші інтернет-системи, пов'язані з виборчим процесом, у тому числі бази реєстрації виборців, секретаріати штатів, де публікується багато неофіційних повідомлень про вибори.

В деяких штатах вже мали місце ознаки хакерських атак. Зокрема, вказувалось на російський слід під час вторгнення в систему реєстрації виборців у штатах Арізона та Іллінойс на початку цього року.

Нагадаємо, на початку вересня під час інтерв'ю Bloomberg президент РФ Володимир Путін "відхрестився" від здійснення хакерських нападів на бази даних Демократичної партії США, мовляв, йому нічого про це не відомо. І між іншим, заявив, що людей повинен цікавити не сам факт злому, а зміст інформації розсекречених баз.

У Чехії затримали російського хакера, якого розшукують у США

У Чехії затримали російського хакера, якого розшукують у США

Повʼязані теми:

Наступна публікація