У США в охоплене вуличними протестами місто ввели військових

У США в охоплене вуличними протестами місто ввели військових

Фото: Reuters

Поліція вже не в змозі протистояти обуреному натовпу містян.

Надзвичайний стан оголошено в найбільшому місті Північної Кароліни Шарлотта. Туди входять війська, бо поліція вже не спроможна стримувати протестувальників, які другу добу збираються в центрі, бо обурені смертю городянина від рук поліцейського, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Центр міста зараз виглядає, наче після війни: потрощені шибки, магазини, машини, кров на асфальті. Другу ніч поспіль набільше місто штату охоплене "чорним" протестом. Ситуація вибухнула через загибель 43-річного городянина, який опинився на місці, куди правоохоронці приїхали заарештовувати злочинця. Поліцейські кажуть, що він вийшов з машини з пістолетом. Родичі Кіта Скотта твердять, що то була книга. Чоловіка застрелили, хоча до злочину він жодного стосунку не мав.

НС у найбільшому місті Північної Кароліни: поліція неспроможна стримувати протестувальників

НС у найбільшому місті Північної Кароліни: поліція неспроможна стримувати протестувальників

Спершу мирна демонстрація з гаслами "не вбивайте нас" і "бути чорним – не злочин" невдовзі перетворилася на неконтрольовані погроми на вулицях. У поліцейських полетіли пляшки та саморобні димові шашки. Ті у відповідь застосували сльозогінний газ. Один з учасників протесту загинув серед ночі, за попередньою інформацією – від вогнепального поранення. У поліції твердять, що використовували лише гумові кулі. Офіційна версія міської влади: стріляли не правоохоронці. Відкрито карну справу. Однак місто це не заспокоїло – нова кров ще більше розбурхала ситуацію. Губернатор штату наказав національній гвардії вирушити на допомогу поліції.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація