У США відреагували на рішення Путіна вивести війська із Сирії

У США відреагували на рішення Путіна вивести війська із Сирії

Білий дім не став давати прогноз результатів виведення військ.

Білий дім поки не може дати прогнозів щодо результатів рішення президента РФ Володимира Путіна про виведення російських військ з Сирії.

Про це заявив прес-секретар адміністрації президента США Джош Ернест, передає Lenta.ru.

Він не виключає, що Барак Обама проведе переговори на цю тему з Володимиром Путіним.

"Я бачив повідомлення, і в даний момент мені важко оцінити, який вплив це матиме на переговори (з Сирії), які зміни принесе ця динаміка, так що треба подивитися, у чому будуть полягати російські наміри", — сказав Ернест.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін наказав з 15 березня почати виведення російських військ з Сирії. Він вважає, що завдання, поставлені перед Міністерством оборони РФ, в цілому виконані.

20 лютого в Женеві була досягнута домовленість про припинення вогню в Сирії. 26 лютого Радбез ООН одноголосно прийняв резолюцію з вимогою, щоб всі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого. Однак, після оголошення перемир'я в Сирії військова авіація завдала ударів по шести містах на заході провінції Алеппо.

Громадянська війна в Сирії почалася в 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільша кількість іммігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван.

Під час війни більшу територію Сирії захопили бойовики "Ісламського держави" - вони, а також терористи з "Фронту ан-Нусра" не є учасниками перемир'я. Крім того, окремі території знаходяться під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

Росія виводить війська із Сирії

Росія виводить війська із Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація