У США визначилися, як обмежуватимуть обіг зброї

У США визначилися, як обмежуватимуть обіг зброї

Фото: Facebook/Ілля Ківа

Нові заходи не порушують права громадян на вільне носіння зброї.

Американський Білий дім оприлюднив ряд заходів щодо обмеження обігу зброї, які президент США Барак Обама має намір зробити в обхід Конгресу.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Білого дому.

У першу чергу планується зобов'язати всіх збройових дилерів отримувати ліцензію, а також перевіряти біографії покупців, тоді як зараз зброю можна купувати без перевірки в інтернеті і на виставках.

Президент США має намір додатково найняти 200 агентів в Бюро алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї і вибухових речовин (ATF), щоб забезпечити дотримання законів про обіг зброї. Крім того, він збирається звернутися до Конгресу з проханням виділити 500 мільйонів доларів на підвищення доступності психіатричної допомоги.

Глава Білого дому також доручить міністерствам оборони, юстиції та внутрішньої безпеки розробити заходи щодо впровадження "розумної зброї", яка стрілятиме тільки в руках користувача, що володіє ліцензією на нього.

Сам Обама раніше в понеділок на зустрічі з міністром юстиції і генеральним прокурором США Лоретою Лінч та директором ФБР Джеймсом Комі заявив, що нові заходи не порушують права громадян на вільне носіння зброї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація