У США влада не виключає навмисного підпалу приміщення, де сталася вбивча пожежа

У США влада не виключає навмисного підпалу приміщення, де сталася вбивча пожежа

Фото: Reuters

У арт-центрі були відсутні системи протипожежної сигналізації та автоматичного пожежогасіння. 

Місцева влада американського міста Окленд, де кілька днів тому сталася смертельна пожежа з десятками жертв, допускає можливість навмисного підпалу приміщення, коли в ньому проходив масовий захід.

Про це повідомляє NBC News.

Окружний прокурор Ненсі О'Меллі повідомила журналістам, що по цій справі можливе висунення кримінальних звинувачень, але говорити про те, чи це було навмисне вбивство, чи ненавмисний акт, поки що зарано.

Нагадаємо, що ніч проти суботи на складському приміщенні в місті Окленд (штат Каліфорнія, США), переобладнаному під арт-студію під час концерту електронної музики сталася пожежа. Спочатку повідомлялося про дев'ять жертв.

За інформацією пожежного департаменту міста, у арт-центрі були відсутні системи протипожежної сигналізації та автоматичного пожежогасіння. Крім того, в переобладнаному приміщенні мешкали люди, хоча міська влада не давала дозволу на використання будівлі для житла.

 

Пізніше стало відомо, що приміщення було заставлене пальним, через що пожежа швидко поширилась. За інформацією місцевого пожежного департаменту, на момент інциденту в приміщенні могли перебувати від 50 до 100 людей.

У соціальних мережах опублікували відео з охопленого вогнем клубу. На кадрах свідків події видно, як стелю приміщення у розважальному закладі охопило полум'я. При цьому, кілька людей не квапилися покинути небезпечне місце, а свистіли та фотографували охоплене вогнем приміщення. На одному з роликів агресивний молодик штовхав пожежника, який прибув на місце виклику.

На записі ще одного з відвідувачів розважального клубу видно, як бармен роздмухував полум'я у повітря. Раптом вогонь потрапив на стелю і вона почала палати. У приміщенні здійнявся дим, але частина гостей закладу побігли фотографувати та знімати вогонь.

Пожежа в Окленді: рятувальники розібрали чверть фабрики, де відбувався фестиваль

Пожежа в Окленді: рятувальники розібрали чверть фабрики, де відбувався фестиваль

Повʼязані теми:

Наступна публікація