У США вшановують пам'ять жертв терактів 9/11. Онлайн-трансляція

У США вшановують пам'ять жертв терактів 9/11. Онлайн-трансляція

Фото: Reuters

Родичі загиблих зачитують імена жертв наймасштабнішого теракту в історії. 

У Нью-Йорку в Сполучених Штатах стартували жалобні заходи з нагоди 15-річчя з дня терактів 11 вересня 2001 року.

Біля меморіалу жертв терактів, що забрали життя майже 3 тисяч людей, проведуть кілька хвилин мовчання – у той час, коли перший літак, захоплений терористами, врізався в Північну вежу, другий літак врізався у Південну вежу. Після цього відбудуться хвилини мовчання в той момент, коли впала Південна вежа, коли розбився ще один літак, коли третій четвертий літак впав на Пентагон і - коли обвалилася Північна вежа.

Наразі на місці, де були Башти-близнюки, рідні загиблих зачитують прізвища жертв та кажуть про них теплі щирі слова із сльозами на очах.

Дивіться онлайн-трансляцію на ТСН.ua.

Сьогодні, 11 вересня 2016 року, виповнюється 15 років з дня терористичних нападів на США. Терористи-смертники використовували чотири пасажирські літаки для нанесення ударів по будівлям в Нью-Йорку і Вашингтоні. Два літаки врізалися, один за іншим, у вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, третій літак з пасажирами врізався в будівлю Пентагону у Вашингтоні, четвертий літак впав на поле в штаті Пенсільванія після сутички пасажирів з групою терористів, що сталася на борту.

Жертвами нападів стали близько трьох тисяч американців та громадян багатьох країн світу.

Атаки на об'єкти в США були влаштовані організацією "Аль-Каїда". З 19 терористів 15 були громадянами Саудівської Аравії, двоє — Об'єднаних Арабських Еміратів, Єгипту, і ще один — Лівану.

Після 11 вересня 2001 року боротьба з тероризмом стала однією з головних глобальних проблем міжнародної політики. У законодавстві багатьох держав з'явилися акти, що посилюють вимоги до безпеки у багатьох сферах діяльності, особливо на транспорті та громадських місцях.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація