У США заарештували двох росіянок у справі стрільця із Сан-Бернардіно

У США заарештували двох росіянок у справі стрільця із Сан-Бернардіно

Фото: Reuters

Всього були затримані три людини.

У США агенти ФБР затримали трьох осіб, серед яких дві росіянки, у справі про теракт у Сан-Бернардіно в грудні 2015 року.

Затримані звинувачуються в укладанні фіктивного шлюбу, створення злочинного співтовариства і обмані слідства, передає Lenta.ru з посиланням на Los Angeles Times.

Затриманих росіянок звуть Тетяна Фарук і Марія Чорних. Чорних звинувачують в укладанні фіктивного шлюбу з Енріке Маркезом, якого підозрюють у причетності до теракту в Сан-Бернардіно.

Слідство з'ясувало, що Маркез одружився на Чорних, щоб легалізуватися на території США, і на весілля отримав гроші. Коли слідчі допитували жінку, вона стверджувала, що жила разом з Маркезом в Каліфорнії, але її будинок розташовувався в Онтаріо. Марії Чорних загрожує до 25 років позбавлення волі.

Також був затриманий чоловік однієї з росіянок Тетяни Фарук - Саєд Рахіль Фарук. Він доводиться братом терористові, який атакував конференц-зал в місті Сан-Бернардіно. У спецслужб виникли питання з приводу його шлюбу з громадянкою Росії. Слід зазначити, що Саєд Рахіль Фарук — ветеран ВМФ США, нагороджений медаллю за участь у війні з тероризмом.

У США заарештований друг Саїда Фарука, який влаштував стрілянину в Сан-Бернардіно

У США заарештований друг Саїда Фарука, який влаштував стрілянину в Сан-Бернардіно

Нагадаємо, Саїд Фарук разом зі своєю дружиною розстріляли чотирнадцять і поранили більше двадцяти людей в центрі соціальної допомоги в Каліфорнії в грудні минулого року. Вбивць поліція застрелила в ході спецоперації по їх затриманню. У телефоні загиблого Фарука, переконані правоохоронці, може бути дуже цінна інформація, яка допоможе слідству вийти на організаторів злочину.

Повʼязані теми:

Наступна публікація