У Стамбул заведено додаткові сили поліцейського спецназу

У Стамбул заведено додаткові сили поліцейського спецназу

Фото: Reuters

Місто залишається під посиленим контролем турецьких силовиків.

Туреччина оговтується від ночі армійського бунту. У Стамбул ввели додаткові 1800 співробітників поліцейського спецназу з сусідніх провінцій, тож місто зараз під посиленою охороною, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вранці ці сили почали спецоперацію. Спецназ увірвався в академію військових повітряних сил та їхню резиденцію, аби здійснити низку затримань високопосадовців. Їх звинувачують у спробі державного перевороту проти президента Ердогана. Сотні офіцерів вже затримано, підозрюють, що вони відіграли значну роль у заколоті. Після двох годин обшуків спенназ залишив приміщення. З собою правоохоронці винесли мішки з документами.

У Туреччині спецназ провів операцію по затриманню офіцерів у Академії військово-повітряних сил

У Туреччині спецназ провів операцію по затриманню офіцерів у Академії військово-повітряних сил

Озброєні патрулі не залишають вулиць Стамбула. Цілодобово чергують на місцях, де були сутички. Під контролем спецназу державні установи, телеканали і мости через Босфор. Також багато охорони у місцях туристичних. Але незважаючи на це місто повертається до звичного життя. Працюють магазини, ресторани, проїзд у громадському транспорті та метро досі безкоштовний. На входах в метро та всередині на кожній станції є поліція. У підозрілих людей перевіряють сумки, але туристи та місцеві ставляться до цього з розумінням. Самі ж спецслужби камер уникають

Окрім того, керівник поліції стамбула наказав стріляти в гелікоптери, які кружлятимуть над містом без попреджень. Натомість винищувачі F16 за наказаом Ердогана будуть патрлювати повітряний простір туреччини. Традиційно вже три вечори поспіль на площі Таксим під національними прапорами збирається мітинг на підтримку діючої влади. Люди співають, танцюють. Але не всі говорять, що йдуть сюди саме через президента – багато хто , що вони хочуть, аби в краіні панував мир та спокій. Чимало турків критично ставляться до Ердогана і не виходять на площу.

Нагадаємо, в ніч проти суботи, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинули більше 260 людей. Прем'єр-міністр Біналі Йилдирим вже заявив про те, що ситуація в державі зараз в значній мірі під контролем. В Генштабі заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація