У столиці Південного Судану знову спалахнули сутички

У столиці Південного Судану знову спалахнули сутички

Фото: Reuters

Жителі міста побоюються виходити зі своїх будинків через стрілянину на вулицях.

Збройні зіткнення між прихильниками президента Південного Судана Салви Кіїра і віце-президента Рієка Мачара знову спалахнули в столиці країни Джубі.

Про це повідомляє ВВС.Russian.

У місті чути стрілянину та вибухи, використовується в тому числі і важка артилерія.

Жителі міста побоюються виходити зі своїх будинків через стрілянину на вулицях. Надходять відомості, що військові займаються мародерством.

На цьому тлі Кіїр вже закликав до припинення вогню з обох сторін.

Нагадаємо, що в результаті зіткнень в столиці Південного Судана двоє миротворців ООН були поранені.

Таку заяву зробив заступник генерального секретаря Організації об'єднаних націй з миротворчих операцій Ерве Ладсус відразу після екстреної зустрічі Радбезу ООН.

Військовий представник Рієка Мачари, віце-президента Південного Судану, заявив, що їх сили повернулися у стан війни з військами, вірними президенту країни Салве Кіїру.

За словами представника віце-президента, урядові війська атакували їх позиції в столиці країни, Джубі.

З обох сторін було вбито сотні солдатів, зазначив він. Уряд країни поки не прокоментував цю ситуацію.

Бої між таборами президента і віце-президента почалися в четвер і загострилися в неділю вранці.

Рада безпеки ООН звернулася до керівництва Південного Судану з вимогою покласти край сутичкам, а також закликала країни регіону надати необхідну для цього підтримку.

Південний Судан відокремився від Судану в 2011 році. У грудні 2013 року в південносуданської столиці Джубі почалися збройні сутички після того, як президент Сальва Кіїр заявив, що в країні сталася спроба державного перевороту і звинуватив в його організації віце-президента Рієка Машара.

У серпні 2015 року сторонами було підписано мирну угоду, укладення якого неодноразово відкладалося. Машар повернувся в Джуба 26 квітня і пізніше прийняв присягу в якості першого віце-президента країни в рамках угоди щодо мирного врегулювання. Незабаром в країні було сформовано перехідний уряд національної єдності, яке буде діяти до загальних виборів.

У Південному Судані поновилися збройні сутички

У Південному Судані поновилися збройні сутички

Повʼязані теми:

Наступна публікація