У світі за останні 25 років зафіксували найвищий показник насильства та тероризму

У світі за останні 25 років зафіксували найвищий показник насильства та тероризму

Фото: Reuters

Кількість біженців досягла максимуму з часів Другої світової війни.

За минулий рік у світі істотно збільшилася кількість жертв від збройних конфліктів. Позначка стала рекордною за останні 25 років. Крім того, кількість біженців досягла максимуму з часів Другої світової війни. Про це свідчать дані Глобального індексу миролюбності (Global Peace Index), передає Російська служба ВВС.

Різке зростання конфліктів відбувається передусім через події на Близькому Сході. Так, список найбільш небезпечних країн очолила Сирія. За нею йдуть Південний Судан, Ірак, Афганістан і Сомалі.

Крім того, минулого року сталося найбільше терористичних актів за весь час спостережень. Більшість з них мали місце у Сирії, Іраку, Нігерії, Афганістані та Пакистані.

За даними Global Peace Index, мирним регіоном поки залишається Європа. Однак і за останні п'ять років кількість терористичних атак у Європі різко зросла.

Зазначимо, при формуванні рейтингу враховуються 23 фактори. До них входять як і внутрішні (рівень насильства, злочинності в країні), так і зовнішні (відносини з сусідніми країнами, рівень військових витрат).

Повʼязані теми:

Наступна публікація