Вибух на військовому полігоні в РФ спричинив різкий стрибок радіації

Вибух на військовому полігоні в РФ спричинив різкий стрибок радіації

Фото: УНІАН

Доза випромінювання була перевищена в 4-16 разів.

У день вибуху ракети на військовому полігоні в Архангельській області, у місті Сєвєродвінськ спеціалісти зафіксували перевищення радіаційного фону.

Про це повідомляє 29.ru, посилаючись на очільника управління моніторингу стану і забруднення навколишнього середовища Росгідромету Юрія Пєшкова.

Він розповів, що 8 серпня було перевищення потужності дози гамма-випромінювання у 4-16 разів на шести з восьми пунктах автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки.

У Росспоживнагляді кажуть, що доза опромінення незначно перевищувала рівень. При цьому, в федеральному ядерному центрі повідомляли, що радіаційний фон був підвищений удвічі і це тривало менше години.

Своєю чергою, у Росії запевняють, що нині після різкого стрибка радіаційний фон стабілізувався. А в Архангельську перевищень спеціалісти не зафіксували.

Вибух на морській платформі на військовому полігоні в Архангельській області стався 8 серпня. Після нього було зафіксовано підвищення радіаційного фону. Російська влада вирішила закрити для судноплавства акваторію Двінської затоки Білого моря поблизу полігону на один місяць. Після вибуху в Архангельській області почалася паніка - місцеві жителі масово скуповують в аптеках йод через чутки про радіаційне забруднення. 

Під час вибуху загинули п'ятеро співробітників "Росатома" та двоє представників міністерства оборони РФ.

Раніше "Росатом" повідомив, що в Архангельській області проходили випробування ракети, в складі якої було радіоізотопне джерело живлення. І нині, попри вибух на військовому полігоні в Архангельській області, РФ продовжить роботу над розробкою зброї.

До п'яти зросла кількість загиблих від вибуху на полігоні в РФ

До п'яти зросла кількість загиблих від вибуху на полігоні в РФ

Повʼязані теми:

Наступна публікація