У трьох регіонах Росії зафіксували аномальну смертність, починаючи з весни 2014-го року

У трьох регіонах Росії зафіксували аномальну смертність, починаючи з весни 2014-го року

Фото: Reuters

Активістка припускає, що всі ці люди загинули не в цих регіонах.

Три регіони Російської Федерації показують аномальну смертність від зовнішніх причин. У Красноярському краї різкий стрибок смертності зафіксували у травні 2014 року, а у Воронезькій і Нижньогородській областях – в березні 2015-го і з деякими коливаннями триває досі.

Таку тенденцію відслідкувала громадська активістка Тетяна Колесова, чия професійна діяльність пов'язана зі статистикою, передає Радіо Свобода.

Якщо порівнювати з 2013 роком, то на кожен з цих регіонів з 2014-2015 року припадає понад 2 тисячі, а всього – 6312 смертей від зовнішніх причин (вбивства, самогубства, транспорт і випадкові отруєння алкоголем).

"Моя основна гіпотеза: що всі ці люди загинули не в цих регіонах. А виникнення аномальної смертності в травні 2014 роки я пов'язую з тим, що значна кількість росіян бере участь в бойових діях на території інших країн: це Україна і Сирія…", – каже Тетяна Колесова.

Раніше Росстат повідомляв, що у Росії на 5,2% збільшилася смертність за перший квартал 2015 року. Єдиної причини збільшення смертності експерти не бачать. Зазначається, що зростання смертності збігається із девальвацією рубля, збільшенням кількості і глибини стресів через погіршення економічної ситуації і перебудовою системи охорони здоров'я.

Повʼязані теми:

Наступна публікація