У Туреччині готові розпочати роботу над новою конституцією

У Туреччині готові розпочати роботу над новою конституцією

Фото: Reuters

Населення країни підтримало конституційну реформу ще в 2010 році на референдумі.

Правляча партія Туреччини у співпраці з опозицією підготує поправки до конституції країни після невдалої спроби військового перевороту, заявив прем'єр Біналі Йилдирим.

Про це пише ВВС.Russian.

"Всі головні партії готові розпочати роботу над новою конституцією", - сказав прем'єр-міністр.

Населення країни підтримало конституційну реформу ще в 2010 році на референдумі. Тоді уряд запропонувало внести в основний закон 26 поправок, чимало з яких були схвалені Євросоюзом. Однак проект поправок розкритикувала опозиція.

Як уточнив Йилдирим, поки мова йде тільки про обмежену кількість поправок. Про їх суті поки відомо мало. Йилдирим заявив лише про те, що деякі силові формування - наприклад, жандарми і рятувальники - будуть передані під контроль цивільних міністерств.

Зазначимо, що з 21 липня, одночасно з введенням надзвичайного положення, Туреччина призупинила дію Європейської конвенції з прав людини.

В ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинули більше 260 людей. Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявил про те, що ситуація в державі зараз значною мірою перебуває під контролем. У Генштабі, в свою чергу, заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції.

У ніч після повстання було заарештовано понад 13 тисяч людей. Серед затриманих - 1329 поліцейських, 8831 військових, а також 2100 суддів і прокурорів. Розформована президентська гвардія, з якої 300 людей заарештовано. Закрито понад 2000 організацій, які підозрюють в зв'язку з головним змовником. Арешти в країні тривають.

Путч у Туреччині

У Стамбулі представники керівної та опозиційної партій зібрались на одному майдані

У Стамбулі представники керівної та опозиційної партій зібрались на одному майдані

Повʼязані теми:

Наступна публікація