У Туреччині озвучили ймовірних замовників теракту в Стамбулі

У Туреччині озвучили ймовірних замовників теракту в Стамбулі

У Туреччині підозрюють курдів у причетності до теракту в Стамбулі / Фото: Reuters

Посадовці неофіційно говорять про Робітничу партію Курдистану.

Терориста-смертника помітили в юрбі туристів за кілька хвилин до трагедії та, ймовірно, сполохали. Таку версію висувають турецькі поліцейські, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Коментуючи теракт у Стамбулі, вони кажуть про те, що вбивця натиснув кнопку не там, де планував. Якби перші плани терориста були реалізовані, жертв могло бути більше.

Очевидці кажуть, що сили правопорядку блискавично оточили та заблокували центр міста. Над районом кружляли гелікоптери, площу Таксим закрили, а на вулицю Істикляль пускали тільки слідчих і судмедекспертів.

Родичі постраждалих скаржаться на те, що в лікарнях їх не пускають до поранених. Тому дізнатися точно, в якому стані рідні – важко.

У центрі Стамбула стався вибух

У центрі Стамбула стався вибух

Всі подробиці розповідає міністр охорони здоров'я. Вона каже, що семеро потерпілих у критичному стані, серед них – маленька дитина. На лікарняних ліжках 12 іноземців, троє з них – громадяни Ізраїлю.

Високі чиновники не на камеру відповідальність за теракт покладають на Робітничу партію Курдистану. Офіційно ж прямих звинувачень уникають.

"Ще зарано говорити про те, хто стоїть за атаками. Детальне розслідування вибуху у розпалі", - каже мер Стамбулу Васиф Шахин.

Міністр закордонних справ Мевлут Чавушоглу вже заявив, що Туреччина не припинятиме військових операцій в регіонах, де мешкають курди. Більше того, влада країни обіцяє не зупинятися на своїх кордонах і проситиме допомоги у Заходу.

"Наша боротьба проти тероризму продовжиться з повною силою всередині та за межами країни. І цього ж ми очікуємо від світу, особливо – від Європи. Ми маємо разом боротися із тероризмом, і тут немає місця для всіляких "але", - заявив головний дипломат Туреччини.

Раніше в інтернеті з'явився відеозапис з місця теракта. Тим часом влада ввела ряд обмежень на висвітлення подробиць вибуху у центрі Стамбула. Вища рада Туреччини з телебачення і радіо заборонила ЗМІ показувати місце теракту в прямому ефірі. Також заборонено демонструвати тіла жертв.

Пізніше з'явилося повідомлення, що поліція Стамбулу затримала підозрюваного в причетності до вибуху в центрі Стамбула, в результаті якого загинули п'ятеро людей.

Кореспондент ТСН Катерина Шипко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація