У Туреччині стався потужний вибух біля стадіону – два десятки поранених

Терористи заклали вибухівку в автомобіль.

Сьогодні, 10 грудня, у Стамбулі в Туреччині стався вибух біля стадіону. Терористи заклали вибухівку в автомобіль. Травмовані два десятки людей, більшість із яких – поліцейські, які стежили біля стадіону за правопорядком.

Вибух стався через дві години після закінчення футбольного матчу між двома найкращими командами Туреччини "Бешикташем" і "Бурсаспором". Про це сказав міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу, пише Reuters.

Свідки розповідають про два вибухи. Кілька працівників поліції отримали тяжкі травми.

Стадіон Vodafone Arena розташований у центрі Стамбула біля Босфору, навпроти палацу османських султанів Долмабахче.

"Це було схоже на пекло. Полум'я здійнялося високо в небо. Я пив чай у кафе поряд з мечеттю. Люди пірнули під столи, жінки почали плакати. Футбольні вболівальники, які пили чай у кафе, шукали прихисток. Це було жахливо", – розповів свідок вибуху Омер Йілмаз, який працює поруч прибиральником.

Озброєні поліцейські блокували вулиці навколо стадіону. Водометами облили уламки згорілого автомобіля. Поруч було ще два загорання, які також загасили.

Місцева телекомпанія NTV повідомила, що вибух спрямовувався на поліцейський автомобіль, який саме залишав стадіон після того, як фанати вже розійшлися.

Нагадаємо, у Туреччині за останні роки теракти стаються часто. Їх організовують переважно терористи "Ісламської держави", проти якої виступає Анкара. Туреччина межує із Сирією, де триває кривава війна. Там сьогодні бойовики знову увійшли з боєм у древню Пальміру.

Повʼязані теми:

Наступна публікація