У Туреччині обезголовили сирійця-гея

У Туреччині обезголовили сирійця-гея

У Туреччині обезголовили сирійця-гея

Хлопець часто скаржився на погрози.

У Туреччині знайшли понівечене тіло сирійського біженця, який тікав від війни.

Про це повідомляє правозахисна група Kaosgl.org.

Згідно з інформацією, тіло загиблого виявили його друзі неподалік від їхнього будинку в центрі Стамбула. Ним виявився громадянин Сирії Мухаммад Вісам Санкара, який приїхав до Туреччини, тікаючи від війни.

Так, хлопець шукав порятунку, оскільки боявся за свою безпеку. П'ять місяців тому хлопця вже викрадали, били та ґвалтували. Однак за словами одного з друзів загиблого, ніхто не реагував на звернення.

Інший товариш Мухаммада звинуватив ООН в тому, що організація робить недостатньо для захисту геїв в Туреччині.

"Мені погрожують по телефону. Не важливо, турок ти або сирієць, якщо ти гей - ти мішень. Вони хочуть від тебе сексу, і якщо ти не погоджуєшся, вони все одно не відстають. Хто наступний?" - розповів чоловік.

У червні минулого року поліція в Стамбулі використовувала гумові кулі і водомети проти учасників гей-параду. Поліцейські застосували силу, після того, як протестувальники почали викрикувати гасла, звинувачуючи президента Реджепа Тайіпа Ердогана в фашизмі.

Крім того, парад збігся зі священним для мусульман місяця Рамадан, що викликало невдоволення багатьох віруючих. До цього гей-паради в Стамбулі відбувалися 11 разів, і ніяких серйозних інцидентів в ході їх проведення не було.

Нагадаємо, 12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався в клуб Pulse, де влаштовує вечірки ЛГБТ-спільнота, і відкрив стрілянину. Жертвами інциденту стали 50 людей, ще 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Вбивця був ліквідований під час перестрілки зі спецназівцями.Він був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін.

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб терактом. Стрілянина в орландском клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США і другим найбільшим терактом 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида ввели надзвичайний стан.

Омар Матін перед нападом на гей-клуб подзвонив в поліцію і поклявся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність на криваву стрілянину в гей-клубі в Орландо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація