У Туреччині відкрили ресторан у пітьмі

Світ 18 липня, 2009, 20:52 1371
Додати до обраного
Якщо клієнт не бачить, що їсть, смак відчувається гостріше.

Раніше темрява була союзником молоді, тепер - ще й ресторатора. Нова гастрономічна мода - вечеря у пітьмі - докотилась навіть до Туреччини.

Раніше у піжмурки із салатом активно грались Лондон і Москва. Знавці кажуть, якщо клієнт не бачить, що їсть, смак відчувається гостріше.

У головному ресторані цього турецького готелю від вибагливих наїдків очі розбігаються. Але туристи шикуються в чергу аби всього цього не бачити. Найпопулярніший ресторан де їдять у цілковитій темряві.

На вході фейс-контроль і конфіскація. Мобільний та годинник пропонують покласти в сумочку, а ту – в сейф.

Вечірня сукня і прикраси у цьому ресторані зайві. У гостей забирають усе що світиться і блищить.

Гостей вбирають у балахони та шикують у вервечку. "Покладіть руку мені на плече", - пропонує гостям офіціант і провадить їх у темряву залу.

Киянка Марія вечерею в пітьми вирішила день народження відзначити. "Спочатку думала, що ще чуть-чуть і очі звикнуть до темряви. Ні, не звикли. Зато загострюється слух. Чуєш, як бряжчать чайні ложечки", - розповідає відвідувачка екзотичного ресторану Марія Халізєва.

Ложечки бряжчать в офіціанта Кадира, який в захоплення від цієї роботи, адже в нього зір тільки 5%. "Не бачу майже нічого, а тут я почуваюся на своєму місці", - розповідає Кадир.

Свої рухи Кадир завчив на пам'ять. "Я роблю два кроки і опиняються перед столом. Праворуч від гостя. До початку вечері ми даємо помацати, де стоїть хлібниця", - розповідає офіціант.

Для вечері у темряві меню вельми скромне. Три страви на вибір - це рибна страва, вегетаріанська і м'ясна.

Усе порізано на шматочки, бо ножів і виделок не дають. Красиво викладати і вибагливо прикрашати їжу кухарі навіть не пробують. Концепція не та.

"Це саме той випадок коли гості можуть не відволікатися на зовнішній вигляд страви, а повністю зосередитися на її смаку. Тому і готуємо вельми насичені і виразні за інгредієнтами наїдки", - розповідає шеф-кухар ресторану Омар Чикер.

Київські пані що день народження в темряві справили, загострення смакових рецепторів у себе не помітили. Зате, зізнались, що без світла застільна розмова веселіше тече.

Детальніше - дивіться у сюжеті ТСН.

Читайте також:

Любителі жаб'ячих ніжок можуть з'їсти всю популяцію

Епідемія ожиріння охопила 60% американців

Ціни на харчі знову регулюватимуться владою

У Сполучених Штатів відібрали звання "нації фастфуда"

В Туреччині можна повечеряти в темряві

Світ 18 липня, 2009, 20:49

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами ТСН / Є.К.
Побачили помилку - контрол+ентер
Світ 18 липня, 2009, 20:52 1371
Додати до обраного
Всього коментарів: 0
Вибір редакції