У Туреччині встановили особу терориста, який вчинив вибух у Стамбулі

У Туреччині встановили особу терориста, який вчинив вибух у Стамбулі

Вибух влаштував уродженець Сирії

Жертвами теракту стали здебільшого іноземні туристи. 

Смертником, який влаштував вибух на центральній площі Стамбула вранці 12 січня, виявився уродженець Сирії.

Про це заявив віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш, повідомляє агенція Anadolu.

За словами урядовця, смертник народився у 1988 році. Жертвами вибуху здебільшого стали іноземні громадяни.

Інших подробиць та прізвища зловмисника наразі не наводиться.

12 січня о 10.20 на центральній площі Стамубла пролунав вибух. Терорист підірвав себе поруч із групою німецьких туристів. Наразі відомо про 10 загиблих та 15 поранених внаслідок інциденту. Серед них є громадяни Туреччини та інших держав. 

Зазначимо, у 2015 році у Туреччині сталася хвиля терактів, яка забрала життя десятків людей. У жовтні в Анкарі пролунав потужний вибух, в результаті якого загинули 97 осіб, 246 отримали поранення. Теракт було здійснено під час мітингу, головною метою якого був протест щодо зростання насильства в країні. Ця атака стала однією з найкривавіших в Туреччині за останні роки. Відповідальність за теракт поклали на "Ісламську держави". Також правоохоронці не виключали, що причетними до нападу можуть бути і курдські бойовики. Такі підозри не безпідставні. Курди збільшили кількість нападів у країні після розірвання мирної угоди з турецькою владою.

Турецькі військові активно проводять рейди, знищуючи курдських повстанців. Слід зазначити, що наприкінці минулого року в аеропорту Стамбула пролунав вибух, відповідальність за який взяли на себе саме курди. В результаті теракту одна людина загинула.

Теракти, які були організовані з липня до жовтня минулого року у Туреччині, забрали життя 280 осіб.

При цьому заява Ердогана про те, що Туреччина – головна ціль терористів, не є порожньою. Анкара входить до міжнародної коаліції на чолі зі США, яка веде боротьбу з "Ісламською державою". Цій коаліції фактично протистоїть певний союз Сирії, Росії, Ірану та частково Лівану. Протистояння цих двох потуг призвело до того, що турецькою авіацією був знищений російський бомбардувальник, що ледве не призвело до військового конфлікту Анкари і Москви

Теракт у Стамбулі забрав щонайменше десять життів

Теракт у Стамбулі забрав щонайменше десять життів

Повʼязані теми:

Наступна публікація