У Туреччині заарештовано двох членів Конституційного суду і головного військового радника Ердогана

У Туреччині заарештовано двох членів Конституційного суду і головного військового радника Ердогана

Фото: Reuters

60 тисяч військовослужбовців, поліцейських, суддів, чиновників і вчителів були відсторонені від виконання обов'язків, затримані або перебувають під слідством.

У Туреччині у ході масових чисток органів влади після невдалого державного перевороту заарештовані двоє членів Конституційного суду, передає Reuters.

Двоє суддів в числі 113 посадових осіб, що працюють у судових органах, були арештовані в середу, 20 липня.

Також заарештований генерал Алі Язиджи, який з серпня 2015 року обіймав посаду головного військового радника президента республіки Реджепа Тайіпа Ердогана, передає Anadolu.

Всього з моменту спроби перевороту вже близько 60 тисяч військовослужбовців, поліцейських, суддів, чиновників і вчителів були відсторонені від виконання обов'язків, затримані або перебувають під слідством.

Раніше повідомлялося, що після військового перевороту в Туреччині МВС повідомило про відсторонення майже 8 тисяч державних службовців. Санкції торкнулися 30 керівників провінцій з 81. Також були відсторонені від роботи 47 голів районних адміністрацій.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинули більше 260 людей.

В Генштабі заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції.

Путч у Туреччині

У Туреччині тривають переслідування освітян

У Туреччині тривають переслідування освітян

Повʼязані теми:

Наступна публікація