У Туреччині заарештували півтори тисячі військових заколотників

У Туреччині заарештували півтори тисячі військових заколотників

Фото: Reuters

Внаслідок спроби державного перевороту і придушення повстання загинули щонайменше 90 людей.

Кількість турецьких військових, заарештованих у зв'язку зі спробою перевороту в країні, перевищила півтори тисячі осіб.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на представника турецької влади. За його словами, під вартою перебувають 1563 особи.

Водночас уряд Туреччини продовжує відновлювати контроль над ситуацією в країні. Агентство AFP повідомляє, що скликано екстрене засідання парламенту.

Нагадаємо, група військових вчинила в ніч проти 16 липня спробу збройного перевороту в Туреччині. Бунтівники захопили кілька вертольотів і танків, перекрили мости через Босфор у Стамбулі і стали обстрілювати з повітря урядові будівлі в Анкарі, а також перешкодили роботі каналів TRT і CNN Turk.

Через кілька годин після оголошення про переворот силам, лояльним Ердогану, вдалося змусити бунтівних військових здатися. 

Внаслідок спроби державного перевороту і придушення повстання загинули щонайменше 90 людей, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на турецьке агентство Anadolu. За уточненими даними, 1154 людини отримали поранення.

В основному зіткнення відбувалися в столиці Туреччини Анкарі і найбільшому місті країни Стамбулі. Загинули не менше двох осіб із числа співробітників поліції, які охороняли готель на курорті Мармаріс, де зупинявся президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Спроба військового перевороту у Туреччині: хроніка подій

Спроба військового перевороту у Туреччині: хроніка подій

Повʼязані теми:

Наступна публікація