У Туреччині заблокували військо-повітряну базу США

У Туреччині заблокували військо-повітряну базу США

Повідомляється, що на базу також припинена подача електрики. 

Доступ до військово-повітряної бази Інджирлік на півдні Туреччини, яка спільно використовується турецькими і американськими ВПС, заблокований. На базу припинена подача електрики.

Про це повідомляє турецька газета Daily Sabah з посиланням на свої джерела. На базі Інджирлік дислоковані американські літаки, які беруть участь в операції проти "Ісламської держави".

Пізніше стало відомо, що база вже розблокована. Про це також повідомило видання Daily Sabah з посиланням на власні джерела. 

Раніше також повідомлялося, що військові, які підтримали переворот у Туреччині, захопили фрегат і взяли в заручники командувача ВМС Туреччини Бюлента Бостаноглу. 

Спроба військового перевороту у Туреччині: хроніка подій

Спроба військового перевороту у Туреччині: хроніка подій

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на власний джерело. Цю інформацію також підтвердила газета Daily Sabah, посилаючись на неназване джерело у військових кургах Греції. 

За даними видань, бунтівники захопили фрегат Yavuz, на якому і утримують Бюлента Бостаноглу. Варто зазначити, що командувач ВМС Туреччини раніше відкрито виступив проти організаторів військового перевороту.

У Туреччині продовжуються арешти військових та причетних до спроби державного перевороту

У Туреччині продовжуються арешти військових та причетних до спроби державного перевороту

Нагадаємо, група військових вчинила в ніч проти 16 липня спробу збройного перевороту в Туреччині. Бунтівники захопили кілька вертольотів і танків, перекрили мости через Босфор у Стамбулі і стали обстрілювати з повітря урядові будівлі в Анкарі, а також перешкодили роботі каналів TRT і CNN Turk. Через кілька годин після оголошення про переворот силам, лояльним Ердогану, вдалося змусити бунтівних військових здатися. 

Станом на 16:20 за київським часом були затримані 2639 військовослужбовців, які брали участь у спробі державного перевороту. Водночас під час заколоту загинули 265 людей, з них 104 - заколотники. Поранення отримали близько 1440 людей.

Водночас прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що заколотники будуть притягнуті до відповідальності згідно з законами країни. Водночас він не виключив, що в конституцію країни у зв'язку зі спробою перевороту можуть бути внесені зміни, які повертають смертну кару.

Повʼязані теми:

Наступна публікація