У Туреччині затримали чотирьох підозрюваних в організації теракту в Стамбулі

У Туреччині затримали чотирьох підозрюваних в організації теракту в Стамбулі

Фото: Reuters

Імовірно, вони орендували автомобіль, начинили його вибухівкою і підірвали.

Поліція Туреччини затримала чотирьох підозрюваних в організації теракту в Стамбулі. Їх допитують правоохоронці.

Ймовірно, вони орендували автомобіль, начинили його вибухівкою і підірвали, коли повз проїжджав автобус з поліцейськими, передає Associated Press.

Нагадаємо, що вранці 7 червня в історичному районі Стамбула — Везнеджилер, поруч з автобусною зупинкою стався вибух. За інформацією правоохоронних органів, метою терористів був проїжджав повз поліцейський автобус. Жертвами стали 11 осіб, у тому числі сім правоохоронців, ще 36 людей отримали поранення. Стан трьох з них оцінюється як важкий.

Відповідальність за напад поки на себе ніхто не взяв. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що за вибухом стоїть заборонена в країні Робоча партія Курдистану.

Нагадаємо, що раніше в результаті вибуху саморобної бомби в південно-східному турецькому місті Нусайбин 12 силовиків отримали поранення.

З 14 березня у Нусайбине проводиться антитерористична операція. Турецькі військові проводили зачистку будинку, що бойовики використовували для укриття. Імовірно, вибуховий пристрій було закладено заздалегідь.

Наголошується, що вибуховий пристрій було приведено в дію дистанційно.

У центрі Стамбула здетонувала бомба

У центрі Стамбула здетонувала бомба

Повʼязані теми:

Наступна публікація