У Туреччині затримали племінників Гюлена

У Туреччині затримали племінників Гюлена

Їх підозрюють у використанні програми для смартфона, яку використовували учасники спроби державного перевороту в Туреччині.

В турецькому Ізмірі за підозрою у зв'язках з організацією FETÖ затримали племінника і племінницю проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецький уряд вважає організатором спроби військового перевороту в липні.

Про це пише агентство DHA.

Нагадаємо, що FETÖ у Туреччині вважають терористичною організацією "фетхуллистів".

Родичів Гюлена також підозрюють у використанні програми для смартфона Bylock, яку використовували учасники спроби державного перевороту.

Додамо, що раніше в Ізмірі був затриманий брат Фетхуллаха Гюлена Кутбеттін. Він був заарештований у будинку свого родича після того, як повернувся до Туреччини із закордонної поїздки. У будинку поліція під час обшуків знайшла багато книг брата.

Туреччина офіційно просить США заарештувати ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена

Туреччина офіційно просить США заарештувати ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена

Нагадаємо, в ніч проти суботи, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинули понад 260 людей. У Генштабі спочатку заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції.

Пізніше президент Туреччини Реджеп Ердоган звинуватив у спробі військового перевороту в країні свого давнього супротивника Фетхуллаха Гюлена.

Повʼязані теми:

Наступна публікація