У Туреччині звільнили мерів 24 міст, яких підозрюють у підтримці курдських бойовиків

У Туреччині звільнили мерів 24 міст, яких підозрюють у підтримці курдських бойовиків

Фото: Reuters

Звільнені мери є місцевими представниками чи прибічниками прокурдської "Демократичної партії народів".

У Туреччині звільнили мерів 24 міст через підозру у зв'язках із курдськими бойовиками.

Про це повідомляє Deutsche Welle із посиланням на агенцію Reuters.

Звільнення відбулися переважно на південному сході країни, де проживає найбільша частина курдського населення. 

Звільнені мери - місцеві представники або прибічники прокурдської "Демократичної партії народів", яка є третьою за розміром фракції партією у парламенті країни.

Ще чотирьох мерів відсторонили начебто через зв'язки з рухом Гюлена.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 8 вересня заявив, що Туреччина проводить наймасштабнішу у своїй історії операцію проти курдських озброєних підрозділів на південному сході країни, одночасно звільняючи через співпрацю з ними державних службовців. За його словами, метою заходів є очищення державних інституцій від прихильників "Робітничої партії Курдистану" (РПК), яка заборонена у країні. Між тим "Демократичну партію народів" турецька влада останнім часом дедалі частіше звинувачує у зв'язках із РПК.

Нагадаємо, що раніше прокуратура Стамбула направила до Міністерства США лист з вимогою арешту лідера руху "Паралельна держава" Фетуллаха Гюлена. Лист, підготовлений прокурором Джаном Тунджаем, надіслано до Департаменту міжнародного права та зовнішніх зв'язків Мін'юсту США для подальшого розгляду у відповідних інстанціях Сполучених Штатів.

Своєю чергою Міністерство юстиції США відправить до Туреччини групу експертів, яка повинна перевірити звинувачення проти Гюлена.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація