Після кривавої різанини в японському центрі інвалідів підозрюваний залишив "мирне" повідомлення

В ніч із 25 на 26 липня колишній працівник центру ножем порізав людей уві сні.

26-річний Сатосі Уемацу, підозрюваний у скоєнні різанини в японському центрі інвалідів, через кілька хвилин після злочину побажав усьому світові миру.

За уточненою інформацією, Уемацу підозрюється у вбивстві щонайменше 19 та поранені 26 людей з обмеженими можливостями в центрі опіки міста Саґаміхара. Після затримання Уемацу заявив поліції, що хоче звільнити цей світ від людей з обмеженими можливостями, передає Daily Mail.

Розбивши вікно молотком, Уемацу ввірвався до центру інвалідів близько другої ночі та почав різати людей, поки вони беззахисно спали. В Японії цей напад вже прозвали найстрашнішим від часів масових вбивств Другої світової.

У твітері, що за повідомленнями японських ЗМІ належить Уемацу, останнє повідомлення з'явилося о 02:50 ночі, незадовго після того, як працівник центру викликав поліцію. 

У повідомленні йшлося рідною мовою підозрюваного: "Нехай буде мир у всьому світі!" Після чого додано було англійською: "Прекрасна Японія!!!"

Уемацу, колишній працівник центру для інвалідів, сам навідався у поліцейський відділок після скоєння злочину та заявив: "Це зробив я".

Я хочу позбутися від людей з інвалідністю: в Японії чоловік зарізав 19 мешканців інтернату

Я хочу позбутися від людей з інвалідністю: в Японії чоловік зарізав 19 мешканців інтернату

Інформаційне агентство Kyodo опублікувало листа Уемацу до Тадаморі Ошіми, спікеру нижньої палати японського парламенту.

Це звернення Уемацу надіслав посадовцю ще в лютому, вимагаючи легалізувати евтаназію для людей з обмеженими можливостями.

У цьому ж листі він детально описав, як планував здійснити атаку на центр, коли в ньому буде найменше співробітників. Також він попередив, що опісля сам піде до поліції.

Підозрюваний у листі також написав, що вбиваючи інвалідів, можна стимулювати світову економіку і навіть попередити Третю світову. 

Нагадаємо, раніше в Німеччині сирійський біженець зчинив різанину. Від мачете постраждали кілька людей, але загинула саме вагітна жінка. Німецькі правоохоронці вже встановили причину нападу чоловіка на вагітну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація