У Великобританії пілоти F-15 були засліплені лазером

У Великобританії пілоти F-15 були засліплені лазером

Фото: pixabay.com

Посадка пройшла благополучно.

Фото: pixabay.com
Екіпаж американського винищувача F-15 повідомив, що, виконуючи посадку на аеродромі в англійському Саффолку, опинився на короткий час дезорієнтованим, після того як на них з землі був спрямований промінь лазера.

Незважаючи на те, що промінь зеленого кольору не потрапив нікому з членів екіпажу в очі, його спалах, відбившись від скла кабіни, призвів до тимчасової втрати просторової орієнтації пілотами.

Посадка пройшла благополучно.

Засліплення пілотів загрожує катастрофою літака і людськими жертвами не тільки серед екіпажу, але й цивільного населення на землі.

У британському міністерстві оборони, своєю чергою, повідомили, що спроби засвіпити лазером військові літаки вживаються нечасто.

За останні шість років управління у справах цивільної авіації в Британії зафіксувало понад 9 тисяч інцидентів, пов'язаних з лазерними променями, спрямованими в бік літаків. Близько 200 осіб були заарештовані і притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, що раніше при перельоті Папи Римського Франциска з Гавани в Мехіко, пілотів літака, на борту якого перебував понтифік, намагалися засліпити променем лазера з землі.

Інцидент зафіксований власником лайнера — компанією "Альіталиа".

Повʼязані теми:

Наступна публікація