У Великобританії розмірковують над розширенням своєї території

У Великобританії розмірковують над розширенням своєї території

Фото: Reuters

В країні досить гравію та піску для розширення меж острова та забудови будинками.

Засипаючи море піском, у світі будуються нові острови, широкі пляжі і навіть військово-морські бази та порти. У Великобританії населення з кожним роком стає все більше, але розширити свої кордони і збільшити берегову лінію влада поки не наважується. Про це повідомляє Daily Star.

У доповіді "Нова Земля на березі моря" генеральний секретар Міжнародної асоціації днопоглиблювальних компаній Рене Кольман повідомив, що якщо засипати море піском, можна створити нову берегову лінію, забудувавши її будинками, яких Великобританія так потребує.

"Щоб вирішити проблему з розміщенням населення, кількість якого зростає, необхідно створювати нові землі в морі", - повідомив Рене Кольман.

Директор Британської морської асоціації об'єднаних агрегатних виробників Марк Рассел пояснив, що "технології, ресурси і можливості дозволяють запустити цей проект, але це буде коштувати мільярди".

Рассел додав, що є достатньо піску і гравію для проведення таких робіт, але проблема полягає в передаванні землі під забудову житлових будинків. Купівля нової землі коштує великих грошей.

Як прикладу він навів створення ексклюзивних курортів Дубай - де мільйонери можуть купувати власні острови, які теж були створені штучним шляхом.

Як відомо, завдяки техніці, територія Сінгапуру збільшилася на 23%, а деякі ділянки Нідерландів були підняті з води й була створена нова берегова лінія.

Як повідомлялося раніше, Китай почав зводити штучні острови в Південно-Китайському морі, в районі спірних островів Спратлі. Там триває масштабне будівництво, яке може призвести до тотального контролю Китаю над Південно-Китайським морем.

Повʼязані теми:

Наступна публікація