У Великобританії розповіли, яким країнам загрожують повені

У Великобританії розповіли, яким країнам загрожують повені

Фото: Reuters

Загроза підвищення рівня світового океану зумовлена глобальною зміною клімату

Через декілька десятиліть, а саме до 2060 року небезпеці потопу будуть піддаватися більше мільярда людей на планеті. Про це йдеться у доповіді британської гуманітарної організації  "Християнська допомога", пише "ВВС".

Зокрема, у доповіді наголошують, що катастрофічні повені будуть спричинені глобальною зміною клімату. Найбільша небезпека підвищення рівня води у світовому океані загрожує Китаю, США та Індії.

Так, до списку міст, які ризикують бути затопленими потрапили індійські міста Калькутта та Мумбаї і вісім міст, які розташовані в Азії.

Нагадаємо, в російському Великому Устюзі, який вважається батьківщиною Діда Мороза, сильний паводок підтопив майже 450 будинків з населенням у тисячу людей. 

Раніше, у Нью-Йорку, в Організації Об'єднаних Націй, підписали Паризьку кліматичну угоду на найвищому рівні. Оскільки про кліматичну угоду домовлялися у Парижі, першим її підписав французький керманич Франсуа Оллан, який торік приймав у французькій столиці доволі непрості переговори щодо кліматичних змін. Що означає кліматична угода для більшості населення Землі? По-перше, 165 країн, серед них і Україна, погодилися доєднатися до боротьби з глобальним потеплінням. Мало того, взяли на себе сміливий обов'язок підтримувати підвищення температури на Землі не більше, ніж на півтора-два градуси. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація