У Венесуелі президента Мадуро звинуватили у державному перевороті

У Венесуелі президента Мадуро звинуватили у державному перевороті

Фото: Reuters

Венесуела переживає важку економічну кризу.

Національний конгрес Венесуели більшістю голосів оголосив державним переворотом дії президента країни Ніколаса Мадуро, який фактично заблокував проведення референдуму про імпічмент.

Про це пише ВВС.Russian.

Опозиції вдалося провести голосування і прийняти заяву. У ній йдеться, що уряд країни на чолі з Мадуро порушив конституцію.

Раніше центральна виборча комісія Венесуели призупинила збір підписів для проведення референдуму за відсторонення глави держави. Вже на наступний день тисячі людей вийшли на вулиці Каракаса.

Президентський термін Ніколаса Мадуро закінчується в 2019 році.

Венесуела переживає важку економічну кризу. Інфляція в країні обчислюється сотнями відсотків, відбуваються регулярні відключення води і світла, не вистачає продуктів харчування та ліків.

Нагадаємо, на початку вересня на демонстрацію в Каракасі з вимогою відставки президента Венесуели Ніколаса Мадуро вийшли сотні тисяч людей. Кількість протестуючих склала від 950 тисяч до 1,1 мільйона. Опозиція вимагала якнайшвидшого проведення референдуму про відставку президента.

Бюджетники Венесуели будуть працювати тільки два дні на тиждень. Президент Ніколас Мадуро наказав скоротити робочий тиждень, щоб економити електроенергію. Влада у всьому звинувачує посуху, через яку не може працювати гідроелектростанція, що дає країні дві третини енергії.

Пізніше, президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив надзвичайний стан в країні терміном на 2 місяці. У такому рішенні він звинуватив внутрішніх і зовнішніх ворогів у підготовці змови з метою повалення його уряду. Неназвані представники американських розвідслужб дали прес-брифінг на якому вони попередили про можливість колапсу країни. На брифінгу вони повідомили, що уряд Мадуро знаходиться під подвійним тиском: політичної опозиції, яка намагається організувати процедуру відкликання президента і масові протести, учасники яких все частіше вдаються до насильства.

Щонайменше мільйон венесуельців вийшли на акцію протесту проти Ніколаса Мадуро

Щонайменше мільйон венесуельців вийшли на акцію протесту проти Ніколаса Мадуро

Повʼязані теми:

Наступна публікація