У Вірменії спецслужби схопили лідера опозиційної партії

У Вірменії спецслужби схопили лідера опозиційної партії

У Вірменії схопили одного з лідерів опозиції / Фото: Reuters

Йому закидають "участь у злочинному угрупованні".

Служба національної безпеки Вірменії затримала главу опозиційної партії "Батьківщина і честь" Гарніка Маргаряна.

Його підозрюють в "участі у злочинному угрупованні". Також був затриманий головний акціонер компанії "Егвардська фабрика спортивного взуття" Володимир Аракелян.

Затриманим закидають "створення злочинної організації або участь у ній", а також "незаконне придбання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв".

25 листопада співробітники РНБ спільно з представниками поліції затримали в одному з будинків на околиці Єревана групу, яка, за повідомленнями місцевої преси, "планувала захоплення держустанов республіки і атаку на літак президента".

"Планувалися вбивства, причому способом, небезпечним для життя багатьох людей. Ми маємо незаперечні докази, а також вже письмові показання затриманих", - заявляв представник СНБ.

19 грудня за підозрою в участі в тій самій групі був затриманий і арештований колишній заступник міністра оборони Вірменії Ваан Ширханян, заарештовано також близько 35 членів організації.

Як відомо, у грудні 2015 року у Вірменії пройшов референдум – країна перейшла до парламентської форми правління, обмеживши термін служби і повноваження президента. Опозиція оскаржувала результати референдуму, заявляючи про фальсифікації результатів та порушення проведення референдуму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація