У військовому таборі Малі підірвалося нашпиговане вибухівкою авто: загинуло майже півсотні людей

У військовому таборі Малі підірвалося нашпиговане вибухівкою авто: загинуло майже півсотні людей

Архівне фото / Фото: Reuters

Військові табору патрулювали регіон з мирною метою.

На півночі Малі в місті Ґао в середу, 18 січня, злетіло в повітря нашпиговане вибухівкою авто, забравши життя десятків людей.

Спочатку агентство Reuters із посиланням на урядову армію Малі повідомило про 25 загиблих. Згодом кількість жертв сягнула 47, серед них було п'ятеро смертників.

При цьому десятки людей у таборі одержали поранення.

Вибух стався в проурядовому військовому таборі приблизно о дев'ятій ранку за місцевим часом. 

Франція назвала цей вибух "символічною атакою".

У цьому таборі перебували проурядові військові Малі, а також члени різноманітних озброєних груп, які конкурують між собою та які разом проводять змішані патрулі на лінії відповідно до мирної угоди ООН, спрямованої на придушення насильства в неспокійній пустелі на півночі Малі.

2013 року військова інтервенція під проводом Франції змусила ісламістських бойовиків відступити з регіону. Серед них були, зокрема, терористичні групи, пов'язані з "Аль-Каїдою", яка роком раніше захопила північне Малі. Так чи інакше, але терористичні угруповання і досі орудують у країні, загроза безпеці посилюється за рахунок непорозуміння між місцевими повстанськими групами і проурядовими ополченцями.

Нагадаємо, ситуація у Західній Африці загострюється і у зв'язку з подіями в Гамбії. Тамтешній президент, який очолював країну протягом 22 років і який програв на минулорічних виборах, відмовляється залишати посаду напередодні інавгурації свого опонента і оголосив у країні надзвичайний стан

Повʼязані теми:

Наступна публікація