У Японії в продуктах харчування виявили підвищену радіацію

Рівень радіації в молоці відповідає дозі, яку може отримати людина в результаті сеансів флюорографії протягом року.

 У японських префектурах Ібаракі і Фукусіма, у відносній близькості від аварійної АЕС "Фукусіма-1" у деяких сільгосппродуктах, включаючи шпинат і молоко, виявлений підвищений рівень радіації. Проте, він не представляє небезпеки для здоров'я.

Про це заявив у суботу, 19 березня, генеральний секретар кабінету міністрів Юкіо Едано.

"Міністерство охорони здоров'я і праці проведе детальний аналіз і опублікує конкретні дані. Поки що це не становить небезпеки для здоров'я, тому я прошу ставитися до цих подій холоднокровно", - заявив Едано.

Він додав, що якщо рівень підвищиться, влада прийме негайні заходи, а також роз'яснив, що рівень радіації в молоці відповідає дозі, яку за діючими в Японії нормам може отримати людина в результаті сеансів флюорографії протягом року, а в шпинаті - однієї п'ятої цієї дози.

Зазначимо, у Японії триває напружена ситуація навколо аварійних АЕС. За останніми даними, найбільш небезпечна ситуація зберігається навколо третього енергоблоку японської АЕС "Фукусіма-1".

Читайте також:

Рівень радіації у Києві удвічі вищий, ніж у Токіо

У 30-кілометровій зоні навколо "Фукусіми" рівень радіації перевищує норму в 750 разів

Битву за "Фукусіму" ведуть ліквідатори-"камікадзе": 5 з них уже загинули

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: