У Єгипті на відпочинку "застрягли" до 80 тисяч росіян, авіасполучення між країнами призупинили

У Єгипті на відпочинку "застрягли" до 80 тисяч росіян, авіасполучення між країнами призупинили

Росіяни прилетіли спеціальним рейсом із Єгипту до московського аеропорту "Домодєво" 7 листопада / Фото: Reuters

Польоти не відновлять, доки не з'ясують причини катастрофи лайнера А321.

У Єгипті на відпочинку нині перебувають до 80 тисяч росіян. Дістатися додому їм нині проблематично, адже Росія скасувала всі авіарейси до Єгипту через катастрофу лайнера А321 компанії Metrojet над Синайський півостровом, де загинули 224 людини.

Більшість росіян (понад 79 тисяч) перебувають на курортах в Хургаді і Шарм-ель-Шейху. Про це повідомив глава Ростуризму Олег Сафонов, пише "Медуза".

За словами Сафонова, близько 1,2 тисячі росіян змогли повернутися з Єгипту. При цьому туристи летіли без багажу – його доставлять окремо. Глава Ростуризму заявив також, що туристам, які вже купили путівки, доведеться звертатися до туроператорів з питань компенсації або заміни туру.

Напередодні Росія за рекомендацією голови Національного антитерористичного комітету, директора ФСБ Олександра Бортнікова призупинила польоти до Єгипту до з'ясування причин катастрофи лайнера А321.

Нагадаємо, літак російської авіакомпанії Metrojet, що летів з Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився на Синайському півострові 31 жовтня. У результаті аварії загинули 224 людини. Офіційна версія аварії поки не названа. Одна з версій катастрофи – теракт, у салон могли підкласти бомбу.

У ніч на 7 листопада за російськими туристами в Єгипет відправили перші спеціальні літаки. Раніше повідомлялося, що вивезення всіх росіян займе близько місяця.

Із Єгипту тікають і туристи з інших країн. Зокрема, вчора та сьогодні звідти вилетіли близько двох тисяч британців, пише AFP. В єгипетських аеропортах вишикувалися черги бажаючих покинути цю курортну країну.

Тим часом влада Єгипту направила спецназ в аеропорт Шарм-ель-Шейха.

Повʼязані теми:

Наступна публікація