У Єревані поблизу захопленої будівлі полку ППС затримують демонстрантів

У Єревані поблизу захопленої будівлі полку ППС затримують демонстрантів

Фото: Reuters

Кілька активістів вступили в сутички з поліцією.

В Єревані поліція затримує учасників акції протесту на підтримку руху "Установчий парламент". Раніше демонстранти спробували прорватися до поліцейської дільниці, захопленої членами руху.

Про це пише ВВС.Russian.

Поліцейські застосували світлошумові гранати і димові шашки. У відповідь в поліцейських полетіли камені, кілька активістів вступили в сутички з поліцією.

Також повідомлялося про постріли по поліцейським з боку захопленої дільниці.

Нагадаємо, що в неділю, 17 липня, близько п'ятої ранку за місцевим часом (чотири ранку за київським), озброєні люди з Союзу борців за свободу в'їхали на авто через двері і захопили поліцейську дільницю в Єревані з вимогою звільнити опозиціонера Жирайра Сефиляна та інших політичних в'язнів.

Також вони вимагали відставки президента країни. Озброєна група осіб взяла в заручники 7 поліцейських в ділянці. Під час нападу один поліцейський загинув, п'ятеро отримали поранення, також був поранений один з нападників.

У суботу, 23 липня, озброєні опозиціонери звільнили всіх заручників. Останніх двох заручників – заступника начальника поліції Вірменії, генерала-майора Вардана Єгіазаряна та заступника начальника поліції Єревана полковника Валерія Осипяна – озброєна група погодилася звільнити в обмін на створення постійно активного прес-пункту, розташованого в нейтральній зоні між будівлею полку і територією, контрольованою співробітниками поліції і Служби національної безпеки.

Нападники на поліційне відділення в Єревані взяли в заручники медичну бригаду

Нападники на поліційне відділення в Єревані взяли в заручники медичну бригаду

Повʼязані теми:

Наступна публікація