У Єревані радикали в захопленій поліцейській дільниці взяли в заручники лікарів

У Єревані радикали в захопленій поліцейській дільниці взяли в заручники лікарів

Фото: Reuters

Члени збройного угруповання заявили, що їм потрібна допомога медиків, а коли ті прибули на місце, їх взяли в заручники.

Озброєне угруповання, що захопило будівлю поліції в Єревані взяло в заручники лікарів, які прибули на місце для надання медичної допомоги пораненим радикалам.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Як вже повідомлялося, на території полку, за словами членів збройного угруповання, є двоє поранених. Правоохоронці закликали їх надати можливість для надання медичної допомоги, проте отримували негативну відповідь. Госпіталізувати поранених закликали також їх рідні", - повідомили в прес-службі поліції Вірменії.

У правоохоронних органах також заявили, що перед цим, члени угруповання зажадали лікарів, повідомивши, що стан поранених важкий. А коли направили медиків у захоплену будівлю, радикали взяли їх в заручники.

Нагадаємо, в неділю, 17 липня, близько п'ятої ранку за місцевим часом (чотири ранку за київським), озброєні люди з Союзу борців за свободу в'їхали на авто через двері і захопили поліцейську дільницю в Єревані з вимогою звільнити опозиціонера Жирайра Сефиляна та інших політичних в'язнів.

Також вони вимагали відставки президента країни. Озброєна група осіб взяла в заручники 7 поліцейських в ділянці. Під час нападу один поліцейський загинув, п'ятеро отримали поранення, також був поранений один з нападників.

У суботу, 23 липня, озброєні опозиціонери звільнили всіх заручників. Останніх двох заручників – заступника начальника поліції Вірменії, генерала-майора Вардана Єгіазаряна та заступника начальника поліції Єревана полковника Валерія Осипяна – озброєна група погодилася звільнити в обмін на створення постійно активного прес-пункту, розташованого в нейтральній зоні між будівлею полку і територією, контрольованою співробітниками поліції і Служби національної безпеки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація