У Єревані затримали росіянина, якого США підозрюють у торгівлі зброєю - ЗМІ

У Єревані затримали росіянина, якого США підозрюють у торгівлі зброєю - ЗМІ

Фото: pixabay.com

Громадянину РФ загрожує екстрадиція в Штати.

В аеропорту Єревана за запитом США затримали росіянина Сергія Миронова. Йому загрожує екстрадиція в Сполучені Штати за підозрою у торгівлі зброєю, повідомив РИА Новости адвокат Карен Нерсесян.

Зокрема, адвокат розповів, що 30-річний Сергій Миронов, начальник відділу відеотехнологій у російсько-білоруської фірмі, приїхав до Вірменії разом з дружиною на відпочинок. Зараз він заарештований і знаходиться у слідчому ізоляторі. Вирішувати питання про його видачу у США суд буде, швидше за все, в понеділок.

"Поки ми точно не знаємо, в чому його звинувачують. При затриманні оголосили, що він розшукується владою США за відмивання $ 50 тис. і передачу якихось технологій", - сказав адвокат, зазначивши, що доступу до військових технологій його клієнт не мав, а в США був єдиний раз у 2013 році.

При цьому, зазначає видання, на сайті Інтерполу в списку осіб, оголошених у міжнародний розшук, росіянин Сергій Миронов не значиться.

Держдепартамент США відмовився коментувати затримання російського громадянина Сергія Миронова в Єревані, запропонувавши проконсультуватися з цього питання у місцевої влади.

Повʼязані теми:

Наступна публікація