У Єврокомісії попередили Москву про проблеми з "Північним потоком-2"

У Єврокомісії попередили Москву про проблеми з "Північним потоком-2"

"Північний потік-2" під загрозою через позицію ЄС / Фото: Deutsche Welle

Проект має відповідати європейським законам, нагадали в керівництві ЄС.

Газопровід "Північний потік-2" повинен повністю відповідати європейському законодавству. На цьому наголосив представник Єврокомісії Якуб Адамович, повідомляє Європейська правда.

"Північний потік-2" не може бути реалізований тільки відповідно до законів РФ. Якщо газопровід буде побудований, він повинен працювати в рамках законодавства, яке враховує наші правила на ринку енергетики", - зазначив він.

Адамович нагадав, що нещодавно в Європарламенті віце-президент Єврокомісії Марош Шевчович виклав позицію ЄК щодо законодавчого аспекту проекту.

"Якщо "Північний потік-2" буде побудований, він повинен повністю відповідати, як і будь-який інший інфраструктурний проект, європейському законодавству, включаючи законодавство в сфері енергетики та навколишнього середовища", - сказав він.

Цій заяві передував лист урядів вісьмох країн ЄС до голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера. В документі наводяться аргументи проти будівництва газопроводу з РФ до Німеччини. Серед інших зазначені ризики для енергетичної безпеки Центральної та Східної Європи. "Він сильно вплине на розвиток ринку газу і структуру транзиту газу в регіоні, в першу чергу на транзитний маршруту через Україну", - акцентували автори листа.

Україна позивається до суду через будівництво газопроводу "Північний потік-2"

Україна позивається до суду через будівництво газопроводу "Північний потік-2"

Повʼязані теми:

Наступна публікація