У Єврокомісії разом з прем'єром Нідерландів готові домовлятися щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС

У Єврокомісії разом з прем'єром Нідерландів готові домовлятися щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Жан-Клод Юнкер / Фото: Reuters

Домовленостей хочуть досягти до засідання Європейської ради у грудні.

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер готовий працювати разом з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте над урегулюванням ситуації, що склалася з ратифікацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС після референдуму у Нідерландах.

Про це заявив речник Європейської комісії Маргарітіс Шінас, передає УНІАН.

"Президент Юнкер готовий працювати разом з нідерландським прем'єр-міністром Марком Рютте для того, щоб досягти домовленостей до засідання Європейської ради у грудні", - сказав він.

Водночас представник Зовнішньої дипломатичної служби ЄС Майя Косьянчич відмовилася відповідати на запитання, як розвиватимуться події, якщо Нідерланди не ратифікують Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. 

"Зараз ми не будемо розмірковувати з цього приводу. Як вам відомо, прем'єр-міністр Нідерландів повідомляє нам останню інформацію про розвиток подій. Нам не відомо, що станеться найближчими днями", - сказала вона.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав опозицію в голландському парламенті підтримати ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄСЗа його словами, відмова від ратифікації угоди посилить нестабільність в регіоні. Прем'єр нагадав, що останній термін для оголошення рішення уряду - 1 листопада.

Повʼязані теми:

Наступна публікація