У Європарламенті розповіли, коли розглянуть питання безвізового режиму для України

У Європарламенті розповіли, коли розглянуть питання безвізового режиму для України

Фото: Reuters

Попри це, у ЄП все ж занепокоєні безпековою ситуацією на Донбасі.

Європарламент пришвидшить розгляд питання щодо надання громадянам України безвізового режиму із ЄС. Про це заявив президент Європарламенту Мартін Шульц під час телефонної розмови із президентом України Петром Порошенком, передає прес-служба українського президента.

Так, ЄП розгляне законодавчу пропозицію Єврокомісії щодо лібералізації візового режиму з Україною уже в четвер, 26 травня.

"Розгляд законодавчої пропозиції Європейської Комісії щодо лібералізації візового режиму з Україною в Європейському Парламенті розпочнеться вже завтра. Ми зробимо все можливе для швидкого завершення цього процесу", - сказав Шульц.

У той же час, президент ЄП висловив занепокоєння щодо безпеки на Донбасі, а також засудив збільшення обстрілів бойовиків по позиціях українських ЗСУ.

Нагадаємо, Україна разом з іншими країнами, що претендують на безвізовий режим, потрапила під гарячу руку європейських міністрів. Нині для ЄС у пріоритеті захист кордонів Шенгену, а не візова лібералізація з країн, які можуть потенційно стати "трампліном" для біженців.

Європейські міністри передусім хочуть нового механізму призупинення безвізового режиму, якщо країна, з якою цей режим встановлено, порушує домовленості. І у Парижі прямо кажуть – найближчим часом про безвізовий режим для нових країн говорити зарано. Українська заявка на безвізовий режим опинилася не в тому місці і не в той час, підкреслюють у ЄС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація