У Забайкаллі і Бурятії суттєво зросла площа лісових пожеж

У Забайкаллі і Бурятії суттєво зросла площа лісових пожеж

Фото: arigus-tv.ru

"Green Peace" заявляє, що пожежі вже не загасити.

У Росії за добу зросла площа лісових пожеж в Забайкаллі і Бурятії.

У Забайкальському краї вогонь поширився ще на 5 тисяч гектарів і на ранок 24 травня загальна площа лісових пожеж становить 25 474 га. В Забайкаллі зараз діє 32 пожежі, з якими борються 742 людини і 90 одиниць техніки, у тому числі гелікоптери та літаки.

В Бурятії вранці 24 травня вогонь поширився на більш 20,4 тисяч га, хоча на день раніше площа лісових пожеж становила 16 тис. га. На території республіки зареєстровано 17 пожеж. Їх гасять близько тисячі осіб - лісова охорона, парашутисти-пожежники, місцеві жителі та орендарі. Використовується більше 100 одиниць техніки.

Тим часом, російський "Green Peace" заявляє, що в країні недостатньо сил для гасіння пожеж і їхня площа набагато більша, ніж говорить влада. Так, за даними екологів, в Амурській області вранці 24 травня площа лісових пожеж склала 284 тисячі гектарів, тоді як в офіційному зведенні згадані трохи менше 21 тисячі гектарів охопленого полум'ям лісу.

"Площу пожеж важко підрахувати: дим заважає супутнику фіксувати термоточки, а фахівцям – розглянути вигорілий чорний ліс. Але за попередньою оцінкою вона вже наближається до трьох мільйонів гектарів. Приблизно третина цієї площі припадає на Амурську область, решта в основному ділиться приблизно порівну між Бурятією і Забайкаллям", - йдеться в повідомленні "Green Peace".

За словами екологів, у російських лісників немає коштів і сил гасити пожежі, а у чиновників — ці пожежі визнавати. Тому Грінпіс Росії вимагає виділити лісникам нормальне фінансування, розвантажити їх від непотрібної бюрократії та "перемогти пожежну брехню".

Наадаємо, вранці 23 травня Владивосток накрило смогом від лісових пожеж. За минулу добу на Далекому Сході згоріло понад 15 тисяч гектарів лісу і триває виникнення нових вогнищ лісових пожеж.

Повʼязані теми:

Наступна публікація