Uber програв суд та має виплатити 10 млн доларів владі Каліфорнії

Uber програв суд та має виплатити 10 млн доларів владі Каліфорнії

Фото: Reuters

Відтепер компанія не може використовувати слоган "найбезпечнішої поїздки". 

Американська компанія Uber програла суд та зобов'язана виплатити 10 мільйонів доларів владі Каліфорнії.

Приводом до позову в суд стали слова компанії, що вони здійснюють більш якісні перевірки своїх водіїв ніж всі інші служби таксі, саме це їх відрізняє від усіх інших, повідомляє Російська служба BBC.

Таким чином, окружні прокурори визнали, що це твердження вводить клієнтів стартапу в оману та подали позов ще у 2014 році. 

Головним аргументом у справі проти Uber стало те, що у компанії не беруть відбитки пальців у водіїв перед прийняттям на роботу, з метою виявлення можливих судимостей. Замість цього, у компанії використовують застарілу базу даних та перевіряють робітників лише за останні 7 років життя.

Також компанія більше не має права згадувати у своїй рекламі слоган про "найбезпечнішу поїздку".

Проте Uber і досі не визнає, що порушили якісь закони і вважає свої послуги безпечними та перевіреними.

Нагадаємо, Uber був заснований в американському Сан-Франциско ще в 2009 році. За допомогою сервісу на мобільному телефоні або на сайті замовник може зарезервувати авто з водієм і відстежити його переміщення до зазначеного пункту, а оплату провести за допомогою банківської карти. Водієм Uber може стати рядовий автолюбитель, який має власний транспортний засіб – для цього треба пройти реєстрацію на офіційному сайті.

Наразі сервіс працює в більш ніж 57 країнах світу. Втім, не обійшлося і без скандалу з компанією. В державах ЄС, зокрема Франції, Німеччини та Італії, виникли конфліктні ситуації з Uber – таксисти сервісу не мають ліцензій і зазвичай їхні тарифи менші інших компаній-перевізників, а тому діяльність компанії може не відповідати вимогам закону.

В Україні також пройшли протести проти компанії. Столичні такстисти збиралися під стінами Київської міської державної адміністрації на мітинг. Водії вимагали визнати таксі міським пасажирським транспортом, а також пояснити позицію київської влади щодо запуску в Києві онлайн-сервісу із замовлення таксі  Uber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація