Угорський прем‘єр збирається купити в Росії 30 вертольотів Мі-8/17 - ЗМІ

Угорський прем‘єр збирається купити в Росії 30 вертольотів Мі-8/17 - ЗМІ

Фото: Reuters

Віктор Орбан прилетів до Москви, щоб обговорити умови контракту.

Угорщина планує закупити у Росії 30 багатоцільових вертольотів Мі-8/17, попри заборону Єврокомісії здійснювати військове-технічне співробітництво з РФ.

Про це із посиланням на власні джерела, близькі до переговорів, пише УНІАН.

Як зазначається, продаж військових вертольотів була однією з головних тем переговорів між Володимиром Путіним та прем'єром Угорщини Віктором Обраном, яка відбулась напередодні у Москві.

"Чому, власне, з Угорщини постійно звучать голоси про необхідність послаблення санкцій проти Росії. Міністерство оборони Угорщини хоче закупити у РФ близько 30 багатоцільових вертольотів Мі-8/17. Вартість контракту оцінюється і суму понад 400 млн доларів. Візит Орбана до Москви 17 лютого було присвячено у тому числі обговоренню цього контракту", - запевнило джерело.

До того ж повідомляється, що за допомогою цього контракту Орбан хоче компенсувати Путіну втрати під час будівництва АЕС в Угорщині, яке заблокував Євросоюз. Зазначимо, РФ виступає головним підрядником у цьому проекті, а російський президент висловив угорській делегації своє роздратування за зрив мільярдного атомного контракту і натякнув Орбану про можливі проблеми у майбутньому.

"Орбан вже взяв частину російських коштів, призначених для цього проекту, і особисто гарантував Путіну, що проект буде реалізовано без проблем, але в ЄС заявили, що контракт суперечить законодавству Євросоюзу, і заблокували його", - додав співрозмовник.

Окремо видання наголошує, що заради "російського контракту" Орбан був готовий відмовитися від співпраці із західними виробниками - Augusta Westland і Sikorsky.

Як повідомлялося раніше, Іран планує купити в РФ зброї на 8 млрд доларів. За даними ЗМІ, Тегеран вже передав Москві список військової техніки і озброєнь, які хотів би придбати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація