"Україна - слон в крамниці посуду". В Раді вимагають реакції на скандальну заяву генсека ПАРЄ

"Україна - слон в крамниці посуду". В Раді вимагають реакції на скандальну заяву генсека ПАРЄ

Фото: Getty Images

На думку віце-президента ПАРЄ, Ягланд втратив совість і межі пристойного.

Віце-президент ПАРЄ і депутат Верховної Ради Володимир Ар'єв просить МЗС негайно відреагувати на заяву генсека Ради Європи Турб'єрна Ягланда щодо його провокативного висловлювання про Україну в стосунках між Росією і Європою. Про це мовиться в повідомленні українського політика на Facebook.

Йдеться про заяву Ягланда під час його візиту Росії, де він зустрівся із керівництвом РФ, яка була опублікована у норвезькому виданні ABC Nyheter.

"Слон в крамниці посуду – як і раніше – Україна. Саме це є причиною протиріч між Росією і рештою Європи. Якщо не буде знайдено вихід з такого становища, важко зрозуміти, яким чином можна буде домогтися поліпшення", – сказав генсек ПАРЄ.

Як зазначає норвезьке видання, у генсека склалось чітке враження, що російські політики хочуть відновити співпрацю із Заходом.

"Здається, генсек Ради Європи втратив совість і межі пристойного. Прошу МЗС негайно відреагувати!", - висловив своє обурення Володимир Ар'єв на заяву Ягланда.

Своєю чергою, сьогодні, 7 грудня, генсек НАТО Йєнс Столтенберг наголосив на необхідності зберегти санкції проти Росії через ситуацію на сході України. РФ має виконувати свої зобов'язання в галузі безпеки на сході української держави.

Повʼязані теми:

Наступна публікація