Україна, США та Туреччина: росіяни розповіли, кого вважають головними ворогами

Україна, США та Туреччина: росіяни розповіли, кого вважають головними ворогами

Фото: 5 канал

На тлі цього, у росіян з'явились неочікувані дружні відносини із Сирією

У Росії провели опитування серед населення та запитали, кого вони вважають головними ворогами. Опитування, присвячене ставленню росіян до інших країн, проводив "Левада –центр", пишуть "Ведомости".

Згідно з результатами опитування, 72% росіян вважають основним ворогом США. В загальному, ставлення до цієї країни у росіян помітно не змінилось – раніше цей показник становив 70%.

На другому місці, за показником ворожості жителів РФ, розташувалась Україна – 48% росіян вороже налаштовані проти нашої країни. Це на 11% більше, ніж у 2015 році.

І 29% жителів Росії вважають ворогом №3 Туреччину, при тому, що у 2015 році так думали лише 1% росіян.

При цьому, вороже у РФ налаштовані і проти ЄС – 62% респондентів і лише 24% росіян "за" членство РФ у ЄС. У той час, як у 2009 році таку ідею підтримували 53%.

Дружніми країнами росіяни вважають Білорусь – 50% опитаних, Казахстан – 39% та Китай – 34%. У Росії збільшилась також кількість прихильників Сирії, як дружньої країни – 10%, тоді як у минулому році такої думки дотримувались лише 2% росіян.

Нагадаємо, у РФ прихильники "путінської більшості" впевнені, що Путін зможе забезпечити розвиток Росії і в майбутньому. У політичному образі президента Путіна представників "путінської більшості" найбільше приваблюють такі якості як досвідченість, енергійність, рішучість і сила волі. Також ними зазначається те, що Путін виступає як справжній лідер, здатний повести за собою людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація