Україна закликала ООН допомогти в розмінуванні Донбасу

Україна закликала ООН допомогти в розмінуванні Донбасу

Фото: Reuters

В Україні різко збільшилася кількість вибухонебезпечних пережитків війни (ВПВ), що несе загрозу для населення.

Україна звернулася до ООН із закликом забезпечити належне виконання розмінування на Донбасі. Про це йдеться в тексті виступу делегації України на загальних дебатах комітету з питань роззброєння і міжнародної безпеки Генасамблеї ООН 7 жовтня, повідомляють Українські Новини.

У тексті виступу наголошується, що через агресію РФ на Донбасі, в Україні різко збільшилася кількість вибухонебезпечних пережитків війни (ВПВ), що несе загрозу для населення.

"Ці ВПВ, а також протипіхотні міни, які мають невибіркову дію, встановлюють незаконні збройні групи в житлових районах і на шляхах сполучення між населеними пунктами... Насправді, вони несуть більше загрози для цивільного населення, ніж для військовослужбовців", - зазначається в тексті виступу.

Україна вважає, що для міжнародного співтовариства важливо зробити усе можливе для забезпечення належного виконання протоколу щодо ВПВ на Донбасі, тобто заборонити або обмежити застосування конкретних видів звичайної зброї, які можуть завдавати надмірних ушкоджень або мати невибіркову дію.

Зазначимо, станом на 4 жовтня сапери знешкодили близько 125 тисяч вибухонебезпечних предметів та очистили 2 650 га території в зоні АТО з початку антитерористичної операції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація